Keukenafvoer ontstoppen

Keukenafvoer ontstoppen? Schakel ons in en profiteer van voordelige voorrijkosten, dit geldt voor alle ontstoppingswerkzaamheden. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Keukenafvoer ontstoppen

De kans dat uw keukenafvoer vroeg of laat verstopt raakt, is erg groot. Dagelijks spoelt u etensresten, sop en andere chemicaliën door de keukenafvoer. Wij zijn zelfs wel eens een spijker tegen gekomen. In het geval van een verstopte keukenafvoer schakelt u de hulp in van Regioriool.nl. Met onze moderne apparatuur waaronder speciale camera’s, hebben wij het probleem in uw afvoer snel vastgesteld. Vervolgens gaat ons team nauwkeurig en vakkundig te werk totdat uw keukenafvoer weer volledig naar behoren functioneert.

Het gespecialiseerde team van Regioriool.nl staat 24/7 voor u klaar en is ook bereikbaar in de weekenden en op feestdagen. Wij begrijpen als geen ander dat u zich in een vervelende situatie kunt bevinden als uw keukenafvoer verstopt is. Wij zijn zeer snel ter plaatse en zijn vooraf transparant over de werkzaamheden en kosten. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel in geval van nood direct met onze monteurs!

Noodgeval?

Keukenafvoer ontstoppen

Bel ons direct! We staan 24/7 voor u klaar.

Keukenafvoer verstopt? De meest voorkomende oorzaken

Een verstopte keukenafvoer? Dit kan veel overlast met zich mee brengen. Uw wasbak staat inmiddels tot de nok gevuld met water of er komt een onaangename geur uit de keukenafvoer. Om erachter te komen hoe u dit had kunnen voorkomen, is het belangrijk dat u weet wat de meest voorkomende oorzaken zijn.

Dat u beter niet uw frituurpan in de gootsteen kunt legen is u vast bekend. Maar dat kleine hoeveelheden vet en olie ook al schadelijk zijn voor uw keukenafvoer is wellicht nieuw voor u. Kleine hoeveelheden olie kunnen blijven plakken aan de binnenkant van de afvoer waardoor er een verstopping kan ontstaan.

Zeepresten kunnen zich blijven ophopen aan de binnenkant van de afvoer. Spoel bij het wassen van uw handen voldoende water door de keukenafvoer om de zeepresten weg te spoelen.

De meest voorkomende boosdoener zijn etensresten. Uw bord of kommetje even afspoelen lijkt erg onschuldig, maar dit is precies waar het fout gaat. Als het gaat om grote hoeveelheden zoals soep of sauzen, dan raden wij u aan dit net als olie op te vangen in een leeg pak of oude fles en dit vervolgens weg te gooien.

Regioriool.nl

Voor bedrijven

24/7 service voor uw bedrijf? Bij Regioriool.nl bent u aan het juiste adres. Niet alleen komen wij dag en nacht bij de mensen thuis, ook voor uw onderneming staan wij klaar wanneer het nodig is.

Ontstoppen

Rioolspecialist

Zit de verstopping dieper dan de afvoer? Geen probleem! Wij zijn gespecialiseerd in ontstoppen, repareren en onderhouden van vrijwel ieder soort riool.

Riolering

Onder de loep

Al langere tijd last van een verstopte keukenafvoer? Met onze rioolcamera’s hebben wij snel achterhaald wat het probleem is. Hierna zullen we dit deskundig en snel voor u oplossen.

Verstopte keukenafvoer voorkomen

Wij zeggen altijd: voorkomen is beter dan ontstoppen! Helaas is dit niet altijd mogelijk. U kunt rekening houden met het doorspoelen van vetresten en etensresten, maar u heeft de oorzaak niet altijd zelf in de hand. In dit geval raden wij u aan om een afspraak met ons te maken voor een periodieke controle. We zullen uw keukenafvoer en riolering grondig inspecteren en waar nodig direct reinigen. Zo voorkomt u verstoppingen en hoge rekeningen. 

Keukenafvoer ontstoppen in Rotterdam?

Geen zorgen. In vrijwel alle gevallen lossen wij het direct op. Onze monteurs doen al jaren niets anders dan verstopte keukenafvoeren verhelpen. Dus met jarenlange ervaring en professioneel gereedschap is het probleem snel opgelost. Mocht u hierover of over andere zaken nog vragen hebben. Bel gerust onze monteurs. Wij zijn 24/7 bereikbaar om u zo goed mogelijk te adviseren. Dus last van een verstopte afvoer? Bel Regioriool.nl.

Hoe voorkomt u een verstopping in uw keukenafvoer?

Het hebben van een verstopping in uw keukenafvoer is uiteraard enorm vervelend. Daarom hebben wij een stappenplan voor u opgesteld hoe u dit kan voorkomen.

1. Geen etensresten doorspoelen

De eerste stap voor het voorkomen van verstoppingen heeft te maken met etensresten. Heel veel mensen spoelen eten door hun keukenafvoer. Hoe gemakkelijk dat ook is kan dit veel schade aanbrengen. Door etensresten door de afvoer te spoelen kunnen er namelijk verstoppingen ontstaan. Spoel naast eten ook geen vet of olie door uw keukenafvoer. Dit is namelijk net zo schadelijk als de etensresten voor uw afvoer.

2. Vermijd chemische ontstoppers

Gebruik geen chemische ontstoppers voor het schoonmaken van uw keukenafvoer. Door het gebruik van chemische ontstoppers kan de verstopping namelijk erger worden. Ze doen vaak meer kwaad dan dat ze uw keukenafvoer schoonhouden.

3. Afvoerzeef plaatsen

Plaats boven de afvoer een afvoerzeef. Een afvoerzeef houdt vuil, zeepresten en toch nog wat eventuele etensresten tegen. Door zo’n zeef verkleint u de kans op verstoppingen in uw afvoer. Maak deze zeefjes ook regelmatig schoon. Zo voorkomt u dat de ophoping aan resten uit de zeef niet per ongeluk in de afvoer terecht komen.

4. Preventief schoonmaken

U kunt uw keukenafvoer preventief schoonmaken met heet water en soda. Dit zorgt ervoor dat uw afvoer volledig gereinigd wordt. Dit doet u door heet water door uw keukenafvoer te gieten. Het water neemt vuil mee en zorgt ervoor dat het niet blijft hangen aan de randen van de afvoer. Als u uw afvoer wat sterker wilt reinigen combineer dit dan met soda. Soda is een heftiger middel wat hardnekkiger vuil uit uw afvoer kan doorspoelen. Het is aan te raden om dit minstens één keer per maand te doen.
Is de keukenafvoer alsnog verstopt geraakt? Dan is dit uiteraard enorm vervelend. Neem contact op met Regioriool.nl om uw keukenafvoer vakkundig te laten ontstoppen.

Rioolontstopping

Een greep uit onze diensten

Hieronder een kleine greep uit onze diensten. Heeft u op onze website niet kunnen vinden wat u zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Riool verstopt? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Afvoer verstopt? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Toilet verstopt? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Veel gestelde vragen keukenafvoer ontstoppen

Hieronder hebben wij voor u een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust én geheel vrijblijvend contact op met onze experts.

Als u een verstopte keukenafvoer heeft is dit uiteraard enorm vervelend. Om dit op te lossen kunt u proberen zelf de keukenafvoer te ontstoppen of u schakelt meteen een expert in. Zelf kunt u het proberen te ontstoppen door heet water en soda door de afvoer te spoelen. Doe dit niet meer dan één keer. Als u namelijk te lang doorgaat doordat de verstopping niet verdwijnt kunt u meer schade veroorzaken dan er al is. Op dit moment is het zeker aan te raden om toch een expert in te schakelen. Een expert heeft namelijk alle juiste materialen en kennis om uw keukenafvoer in één keer goed te ontstoppen.

De kosten van het ontstoppen van een keukenafvoer hebben geen standaard prijs. Elke verstopping is namelijk anders. Bij ons kunt u altijd rekenen op voordelige voorrijkosten en arbeidstarieven..

Een verstopte keukenafvoer kan meerdere oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld komen door het doorspoelen van etensresten of zeepresten. Daarnaast kan er ook een breuk zijn in de afvoer, waardoor de keukenafvoer verstopt is geraakt.

U kan zeker zelf proberen om uw keukenafvoer te ontstoppen. Zorg er wel voor dat u dit op de juiste manier doet en als dit niet lukt u een professional inschakelt. Als u namelijk te lang doorgaat kan er nog meer schade ontstaan en dat is uiteraard het laatste wat u wilt.

Wij van Regioriool.nl raden het af om gebruik te maken van chemische ontstoppers. Chemische ontstoppers doen namelijk meestal meer kwaad dan goed voor uw keukenafvoer. Ze kunnen er voor zorgen dat er een chemische reactie ontstaat in uw afvoer en ze de afvoer zelfs aantasten. Wij raden altijd aan om voor andere hulpmiddelen te kiezen dan chemische ontstoppers.

Contact opnemen?

We zijn gespecialiseerd in verstoppingen in de keukenafvoer en streven naar een snelle, vriendelijke en betrouwbare dienstverlening.

Keukenafvoer ontstoppen