Riool ontstoppen Alphen

Voorrijkosten en 30 minuten arbeid vanaf €87,50 ex btw., dit geldt voor alle riool ontstoppingswerkzaamheden in Alphen.

Riool ontstoppen in Alphen

Moet uw riool in Alphen ontstopt worden en heeft u daarvoor een vakkundig bedrijf nodig? Als u te maken heeft met een verstopt riool dan zijn de vakmannen van Regioriool.nl u graag van dienst. Altijd de beste service voor uw rioolproblemen en rioolverstoppingen. Is uw riool verstopt geraakt? Onze vriendelijke monteurs zijn snel ter plaatse, ook u kunt ons 24/7 bereiken voor noodsituaties.

De verstopping in uw riool kan verschillende oorzaken hebben. Een verstopping kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door het overmatig gebruik van toiletpapier, bladeren die via de dakgoot in het riool beland zijn of door het doorspoelen van keukenafval. Als eerst gaat Regioriool.nl op zoek naar de oorsprong van de verstopping. We zullen uw probleem verhelpen met een hoge drukspuit of een rioolveer. Voor u het weet is de verstopping in het riool verholpen en heeft u geen last meer van nieuwe verstoppingen.

Naast dat u ons dag en nacht in Alphen kunt bereiken voor een verstopt riool, zijn wij ook nog het gehele jaar beschikbaar. Wij zijn via de telefoon, e-mail en WhatsApp te bereiken. Wanneer u zich in een crisissituatie bevindt kunt u uiteraard een vrijblijvende afspraak maken of een offerte aanvragen, dit doet u middels de onderstaande knoppen. Onze monteurs kunnen u altijd voorzien van deskundig advies.

Noodsituatie in Alphen

Heeft u een noodgeval? Wij staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u klaar in Alphen.

Problemen bij riool ontstoppingen in Alphen

Ons team is intussen al ruim vijftien jaar actief in het vak. In dit tijdbestek zijn wij veel soorten rioolverstoppingen tegengekomen. Al deze verstoppingen hebben wij succesvol opgelost. Hieronder een aantal van de meest voorkomende verstoppingen:

Dit is een deel van de meest voorkomende urgente problemen. Als deze dringende kwesties kunnen wij verhelpen met onze expertise, ervaring en 24/7 noodservice. Doordat wij werken met de beste machines en materialen is uw probleem altijd snel opgelost. Ook in spoedsituaties kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn altijd pijlsnel op locatie om uw rioolprobleem op te lossen.

Regioriool bus

Rioolontstopping Alphen

Als ondernemer in Alphen heeft u te maken met gasten, klanten en/of personeel. U zit dan natuurlijk niet te wachten op een verstopt riool. Last van een verstopping? Regioriool.nl schiet u dan onmiddellijk te hulp. Waar nodig wordt de verstopte riolering altijd grondig schoon gemaakt en/of ontstopt. Om in de toekomst verstoppingen te voorkomen verlenen wij u vervolgens ons advies.

Ontstoppen

Meer dan riool ontstoppen

Het ontstoppen van riolen is niet het enige specialisme van Regioriool.nl, ze hebben ook nog veel andere specialismen. Wij kunnen uw gescheurde of verzakte riolen ook herstellen. Alle klussen die komen kijken bij het herstellen van een riool kunnen wij voor u uitvoeren. Bent u benieuwd naar uw opties neem dan gerust contact op.

Riolering

Riool onder de loep

Heeft u als particulier of bedrijf in Alphen al enige tijd problemen met een verstopt riool? Een veel voorkomende oorzaak is te veel doorgespoelde rommel, maar het kan ook komen door een breuk of verzakking in de riolering. Soms is daardoor alleen het ontstoppen van de riolering niet genoeg en moet er meer gebeuren. Wij komen graag om u riolering te inspecteren. Mocht het nodig zijn kunnen wij ook direct de riolering ontstoppen.

Voorkomen is beter dan ontstoppen!

Is uw riool in Alphen nog niet volledig verstopt geraakt? Gaat het water traag weg, maar lijkt ontstoppen u nog niet urgent? Desondanks is het toch verstandig om contact op te nemen met een adviseur. Zo kan u ergere problemen voor zijn. Indien u te lang wacht met het riool ontstoppen kunnen er problemen ontstaan als: lekkage, overlopen, stank of nog grotere verstoppingen. Al deze problemen kunnen voorkomen worden als u op tijd een expert inschakelt.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u van passend advies. Voorkomen is beter dan ontstoppen!

Riool verstopt in Alphen?

U hoeft niet in paniek te raken. In vrijwel alle situaties kunnen wij het rioolprobleem meteen verhelpen. Er bestaan verstoppingen die grotere maatregelen nodig hebben, maar maakt u zich niet druk dat kunnen wij ook verzorgen. Aarzel niet om contact op te nemen, ook voor kleine vragen of advies. Wij staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen met alle riool gerelateerde problemen in Alphen. Dus riool verstopt? Bel Regioriool.nl.

Hoe kan u een verstopping in het riool in Alphen voorkomen?

Een riool verstopping in Alphen voorkomen is altijd fijner dan ontstoppen. Met deze tips kunt u verstoppingen in uw riool voorkomen.

1. Doorspoelen met soda, azijn en heet water

Zorg ervoor dat u op maandelijkse basis uw afvoeren doorspoelt. Vaak kan heet water al veel doen voor uw afvoer. Spoel daarom twee keer per maand uw afvoeren door met heet water. Zeker de afvoer op de plekken van uw gootsteen, douche en toilet zijn afvoeren die sneller verstopt raken. Spoel daarnaast ook één keer per maand uw afvoeren door met soda en azijn. Dit is sterker spul dan water waardoor het meer hardnekkig vuil weghaalt. Dit is eigenlijk een preventieve maatregel. Deze maatregel zorgt ervoor dat hardnekkig vuil, kalk en vet niet vast blijven plakken in uw afvoer. Soda wordt ook vaak gebruikt om de gootsteen zelf schoon te houden. Gebruik nooit chemische ontstoppingsproducten voor het doorspoelen van uw afvoeren. Veel vloeibare ontstoppingsmiddelen bevatten namelijk chemicaliën. Deze chemicaliën beschadigen de afvoer vaak meer dan het de afvoer helpt. Het kan uw riool aantasten en u loopt risico op chemische reacties.

2. Plaats filters op uw afvoeren

Plaats op elke afvoer een afvoerzeefje. Dit zorgt ervoor dat etensresten niet in het riool terecht komen. De resten blijven namelijk in het zeefje hangen. Voordat u eventueel borden afspoelt in de gootsteen is het belangrijk dat u eerst even een keukenpapiertje overheen haalt. Door dit te doen belandt bijna al het vet in het keukenpapiertje in plaats van in uw afvoer. In uw doucheputje kunt u het beste een filter plaatsen. Hierdoor worden vaak al een deel van de haren opgevangen. Zorg er wel voor dat u deze filters bijtijds leegt. Zo voorkomt u uiteindelijk verstoppingen in het riool.

3. Schoonmaken

Zorg ervoor dat u alles goed schoonmaakt. Hierbij hebben we het niet alleen over de etensresten in het putje van uw gootsteen. De dakgoot schoon houden zeker in de herfst en winter is ook van groot belang. Zorg ervoor dat u takken, bladeren, zand en alle het andere afval uit uw dakgoot haalt. Door dit te doen kunt u een ophoping in het riool voorkomen. In doucheputjes kunnen vaak veel haren blijven hangen. Probeer deze minstens twee keer per week uit het putje te halen. Als u geen haren uit het doucheputje haalt kan er uiteindelijk een haarbal in uw afvoer ontstaan, wat op zijn tijd natuurlijk weer voor een verstopping kan zorgen.

4. Afval doorspoelen

Spoel geen menstruatie producten, keukenpapier, tissues, luiers, vochtige toiletdoekjes, vet- of etensresten door de wc. Zeker de toiletdoekjes, keukenpapier, tissues en menstruatieproducten breken niet af, waardoor er extreem snel verstoppingen ontstaan. Voor al deze producten zijn de afvoeren niet bedoeld. Er ontstaan hierdoor snel ophopingen in uw afvoer en dat leidt uiteindelijk tot vervelende verstoppingen. Door deze producten in de vuilnisbak te gooien voorkomt u dit probleem. Vermijd ook het doorspoelen van te veel toiletpapier. Door het overmatig gebruik van toiletpapier kunnen er ophopingen ontstaan, waardoor wederom weer verstoppingen ontstaan.
Al deze stappen kunnen verstoppingen in uw rioleringen voorkomen. Is er toch een verstopping ontstaan? Neem dan contact met de experts van Regioriool.nl uit Alphen.

Rioolontstopping

Een greep uit onze diensten in Alphen

Is uw riolering verstopt? Het zelf proberen is een enorme taak en zelf aan de slag gaan resulteert vaak in het gebruik van de verkeerde middelen. Onze specialisten komen graag op locatie om u te helpen. Hieronder bevindt zich een klein overzicht met een aantal van onze diensten. Wilt u weten op welke manier wij u van dienst kunnen zijn? Bel ons gerust eens op! We komen graag bij u langs in Alphen.

Gootsteen verstopt in Alphen? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Afvoer verstopt in Alphen? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Toilet verstopt in Alphen? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Veel gestelde vragen over het ontstoppen van een riool in Alphen

Hieronder hebben wij voor u een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust én geheel vrijblijvend contact op met onze experts uit Alphen.

Een verstopt riool in Alphen wordt vaak veroorzaakt door een ophoping van vet, haren, etensresten en ander vuil. Dit mengsel gaat zich na verloop van tijd ophopen in de leidingen, waardoor de waterstroom uiteindelijk wordt vertraagd of gestopt.

Als er geen sprake is van schade, maar van een verstopping, is het belangrijk om te weten waar deze zich precies bevindt. Ligt de verstopping nog voor de erfafscheiding op particuliere grond? Dan ben je als huiseigenaar zelf verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. Zit de verstopping in een deel van het riool dat op gemeentegrond ligt? Dan is de gemeente in principe verantwoordelijk voor het herstel. Tenzij blijkt dat de oorzaak onjuist gebruik van het riool is. Dan kan de gemeente de kosten op de veroorzaker verhalen.

Er zijn veel manieren om een rioolverstopping te voorkomen in Alphen. Eén manier is om ervoor te zorgen dat je niet te veel voedselafval in de gootsteen of het toilet gooit. Een andere manier is om een vuilophaaldienst te gebruiken wanneer deze actief is in de omgeving. Scheid het afval en spoel zo min mogelijk door de gootsteen of het toilet!

Er zijn veel voordelen aan het reinigen van het riool in Alphen. Een van de meest belangrijke voordelen is dat periodieke controle verstoppingen kan voorkomen. Wanneer het riool toch verstopt raakt kan dit leiden tot leggages, rioolschade en waterschade.

Zelf het riool ontstoppen is uiteraard mogelijk. Echter is dit een flinke klus en is hiervoor speciaal materiaal nodig. Het is van belang om de plaats en de oorzaak van de verstopping vast te stellen, hiervoor maakt een loodgieter vaak gebruik van rioolcamera’s. Daarom raden wij aan om het door experts op te laten lossen om eventuele schade te voorkomen.

Contact opnemen?

Zoekt u een rioolontstoppingsbedrijf dat gespecialiseerd is in riool ontstoppen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten zitten al 15 jaar in het vak en weten als geen ander hoe een riool ontstopt moet worden. Dus last van verstopt riool in Alphen? Bel Regioriool.nl of neem contact op via het onderstaande formulier.

Riool ontstoppen Alphen