Bad ontstoppen Utrechtse Heuvelrug

Schakel ons in en profiteer van voordelige voorrijkosten. Dit geldt voor alle ontstoppingswerkzaamheden in de badkamer in Utrechtse Heuvelrug. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Bad ontstoppen Utrechtse Heuvelrug

Een afvoer van een bad kan verstopt raken door de combinatie van haren en badproducten. Soms kunt u dit zelf oplossen. Soms zijn de oplossingen die u zelf probeert helaas maar werkend voor een korte tijd.

Wij snappen volkomen dat de gevolgen van een verstopping in het bad niet aangenaam zijn. Deze gevolgen kunnen bijvoorbeeld een vervelende rioollucht in uw huis zijn, maar het kan ook zijn dat u uw badkamer tijdelijk niet meer kan gebruiken. De specialisten van Regioriool.nl schieten u graag te hulp. Onze specialisten zijn altijd snel op locatie waardoor wij vaak schade en lekkages kunnen voorkomen.

Bevindt u zich in een noodgeval en woont u in Utrechtse Heuvelrug of wilt u vrijblijvend contact met onze specialisten? Neem dan direct contact op door middel van het offerte formulier of door gebruik te maken van de bel knop.

Noodsituatie in Utrechtse Heuvelrug?

Bevindt u zich in een noodsituatie? Bel ons direct! Wij staan 24/7 voor u klaar in Utrechtse Heuvelrug.

Kenmerken van een verstopt bad

In elk huishouden komen er wel eens haren en zeep in de afvoer van het bad terecht. De resten van deze producten kunnen dan aan de binnenkant van de afvoer op gaan hopen. Hierdoor ontstaat er een verstopping in de afvoer van het bad.

U kunt aan verschillende typeringen merken dat de afvoer van uw bad verstopt is. Bij een kleine verstopping zal u opmerken dat het water minder goed wordt afgevoerd dan normaal. Bij een grote verstopping ontstaat er een blokkade waardoor het water in de badkuip blijft staan. Bij verstoppingen in een bad hangt er ook vaak een rioollucht in de ruimte. In het algemeen geldt des te groter de verstopping des te vervelender de geur. Merkt u dat het water niet meer vloeiend wegloopt? Of dat er een laagje water in de badkuip blijft staan? Wacht dan niet te lang en neem contact op met onze vakmannen uit Utrechtse Heuvelrug.

Regioriool.nl

Oorzaken verstopt bad

De meest voorkomende redenen voor een verstopte badafvoer zijn:

  • Haar
  • Badolie
  • Badschuim/Zeep
  • Shampoo
  • Crèmespoeling
Ontstoppen

Zelf oplossen?

Er zijn meerdere methodes die u zelf kan proberen voor het ontstoppen van uw bad. Optie 1 is om het bad vol te laten lopen met heet water en het te combineren met een flinke scheut soda. Met de plopper duwt u dit mengsel door de afvoer waardoor een kleine verstopping los kan raken. Als dit niet werkt, probeer het dan niet opnieuw. Uw afvoer kan daar beschadigd van raken. Schakel de hulp in van Regioriool.nl.

Riolering

Professionele Hulp

Heeft u een verstopt bad? Of bevindt u zich in een andere noodsituatie? Wij kunnen u een helpende hand bieden als u zich in een noodsituatie bevindt. Wij beschikken over professionele apparatuur waar wij het probleem snel mee kunnen detecteren. Hierdoor kunnen wij dit probleem ook weer direct verhelpen.

Voorkomen is beter dan ontstoppen!

Wilt u een verstopt bad ook liever voorkomen dan laten ontstoppen? Zorg er dan voor dat u ruim op tijd contact opneemt met een ontstoppingsbedrijf. Wij komen graag uit voorzorg bij u langs in Utrechtse Heuvelrug. Hoge kosten kunnen voorkomen worden door op tijd bij een beginnende verstopping te zijn. Onze experts denken graag met u mee. Neem gelijk contact op met onze professionals.

Bad verstopt in Utrechtse Heuvelrug?

Vloeit het water in uw bad niet meer goed weg? Of hangt er een onaangename lucht in de badkamer? Deze signalen wijzen vaak op een verstopping in uw bad. Neem gelijk contact op met Regioriool.nl voordat de verstopping groter wordt.

Hoe kan u een verstopping in het bad voorkomen in Veenendaal?

Verstoppingen in het bad zijn uiteraard enorm vervelend. Het bad kan niet meer gebruikt worden en er hangt waarschijnlijk een vervelende lucht in de badkamer. Deze situatie wilt u natuurlijk graag voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u verstoppingen in het bad in Utrechtse Heuvelrug kan voorkomen.

1. Het afvoerputje

Afvoerputjes met grote gaten kunnen veel vuil doorlaten, dat is natuurlijk niet wat u wilt. Bij de meeste ligbaden is het mogelijk om een afvoerzeefje te kopen. Deze kunt u boven het afvoerputje leggen. Dit zeefje houd vuil en haren tegen, waardoor de kans op verstoppingen aanzienlijk kleiner wordt. Moet u nog een bad laten aanleggen? Kies dan voor een afvoerputje met kleine gaten. Zo maakt u de kans al flink kleiner dat uw nieuwe bad verstopt raakt.

2. Bad schoonmaken

Nadat u in bad bent geweest kan er veel vuil in het bad blijven hangen. Dit vuil kan bijvoorbeeld shampoo, haren, zeep of stukjes die van het speelgoed afgebroken zijn. Al deze dingen kunnen in uw afvoer terecht komen. Als u dit wilt voorkomen is het belangrijk dat u uw bad regelmatig schoonmaakt. Zo haalt u de vuile deeltjes uit het bad en kunnen ze niet meer in de afvoer terecht komen. Als u het bad gaat schoonmaken vergeet dan niet het afvoerputje. Aan het afvoerputje kunnen veel haren en andere zeepresten blijven hangen. Door deze goed schoon te maken voorkomt u dat dit vuil in de afvoer van het bad terecht komt.

3. Preventief reinigen

Als u uw afvoer preventief wilt reinigen dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Spoel de afvoer van uw bad dan door met heet water. Als u een sterker middel wilt dan kan u heet water combineren met soda. Soda kan hardnekkiger vuil weghalen. Wij raden dit aan om minstens één keer per maand te doen. Zo houdt u uw afvoer preventief schoon en is de kans op verstoppingen in de toekomst kleiner.

4. Chemische ontstoppers

Misschien ziet u wel eens reclames van chemische ontstoppers? Echter veroorzaakt dit vaak meer schade dan dat het oplost. De chemische ontstoppers tasten vaak de afvoer aan, waardoor de verstoppingsproblemen erger kunnen worden.
Is er ondanks alle voorzorgmaatregelen toch een verstopping in de afvoer van uw bad ontstaan? Dan is dit uiteraard enorm vervelend. Vaak is door de ligging van de afvoeren bij een bad het zelf ontstoppen van een bad erg lastig. Daarom raden wij aan contact op te nemen met een expert. Wij van Regioriool.nl helpen u graag met het ontstoppen van uw bad. Aarzel niet en neem contact op met onze experts uit Utrechtse Heuvelrug.

Rioolontstopping

Een greep uit onze diensten in Utrechtse Heuvelrug

Last van een verstopping in uw bad? Het kan erg lastig zijn om dit zelf op te lossen. Wij zien ook regelmatig dat dit met de verkeerde middelen gebeurt. Wij komen u graag helpen met uw verstoppingsproblemen. Bent u benieuwd welke diensten wij nog meer aanbieden? Hieronder staat een beknopte weergave. Heeft u een vraag? Neem dan gerust eens contact met ons op.

Riool verstopt in Utrechtse Heuvelrug? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Afvoer ontstoppen Utrechtse Heuvelrug

Afvoer verstopt in Utrechtse Heuvelrug? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Toilet verstopt in Utrechtse Heuvelrug? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Veel gestelde vragen bad ontstoppen Utrechtse Heuvelrug

Hieronder hebben wij voor u een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust én geheel vrijblijvend contact op met onze experts.

Bij een verstopping in het bad raden wij vaak aan om gelijk een expert in te schakelen. Een bad zelf ontstoppen kan namelijk erg lastig zijn. Dit heeft te maken met de ligging van de afvoeren bij het bad. Wilt u het toch zelf proberen? Dat kan dat natuurlijk ook. Maar lukt het ontstoppen dan niet? Ga dan niet te lang door met de poging tot het ontstoppen van het bad. Als u namelijk te lang door gaat kan er meer schade ontstaan. De verstandigste optie is om dan een professionele loodgieter in te schakelen.

De kosten voor het ontstoppen van een bad zijn afhankelijk van de ernst en de grootte van de verstopping. Hoe erger de verstopping hoe meer tijd het vaak kost om het bad te ontstoppen. Bij Regioriool.nl kunt u altijd rekenen op voordelige voorrijkosten.

U kunt dit zeker zelf proberen, wel maakt de ligging van de afvoer bij een bad het ingewikkelder dan de andere sanitaire voorzieningen. U kunt het proberen met een plopper, of heet water en soda. Mocht dit niet lukken? Schakel dan een specialist uit Utrechtse Heuvelrug in. Als u namelijk te lang zelf doorgaat kan er ergere schade ontstaan.
Een verstopping in het bad ontstaat voornamelijk door haren en zeepresten die in de afvoer terecht zijn gekomen. Deze zijn in de afvoer blijven hangen en hebben uiteindelijk een verstopping veroorzaakt.
Regelmatig het bad schoonmaken en het afvoerputje legen kan er voor zorgen dat uw bad minder snel verstopt raakt. Een afvoerputje met kleine gaten is ook altijd aan te raden, omdat er dan minder restjes door kunnen lopen in de afvoer van het bad. Daarnaast kunt u uiteraard de afvoer van uw bad preventief laten reinigen.

Contact opnemen?

Wij zijn de professionals uit Utrechtse Heuvelrug voor het ontstoppen van een bad. Wij streven ernaar om altijd een snelle, betrouwbare en vriendelijke dienstverlening te leveren.

Bad ontstoppen Utrechtse Heuvelrug