Bad ontstoppen Rotterdam

Schakel ons in en profiteer van voordelige voorrijkosten. Dit geldt voor alle ontstoppingswerkzaamheden in de badkamer in Rotterdam. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Bad ontstoppen Rotterdam

Haar en shampoo die in de afvoer belanden kunnen leiden tot verstoppingen. In sommige gevallen kunt u dit probleem zelf oplossen, maar vaak zijn deze doe-het-zelf methoden slechts tijdelijke oplossingen.

Wij zijn ons bewust van de problemen die een verstopt bad kan veroorzaken. Zo kan het gebeuren dat u uw badkamer tijdelijk niet kunt gebruiken, of dat er een onaangename rioollucht in uw badkamer verspreidt. Bij Regioriool.nl staan wij klaar om u te helpen. Onze deskundigen zijn snel ter plekke, wat ons in staat stelt om vaak schade en lekkages te voorkomen.

Als u in Rotterdam woont en met spoed hulp nodig heeft, of als u gewoon vrijblijvend contact wilt opnemen met onze monteurs, kunt u contact met ons opnemen via de knop hieronder of door het invullen van ons offerteformulier.

Noodsituatie in Rotterdam?

Bevindt u zich in een noodsituatie? Bel ons direct! Wij staan 24/7 voor u klaar in Rotterdam.

Kenmerken van een verstopt bad

In ieder bad kunnen haren en badproducten hun weg vinden naar de afvoer, waar zij zich aan de binnenkant kunnen ophopen samen met zeepresten. Deze ophoping kan leiden tot een verstopping.

Er zijn diverse signalen die wijzen op een verstopt bad. Een lichte verstopping is meestal te herkennen aan water dat langzamer wegloopt dan normaal. Een ernstigere verstopping weergeeft zich door water dat in de badkuip blijft staan. In veel gevallen gaat dit gepaard met een onaangename geur in de badkamer, waarbij een sterkere rioollucht vaak duidt op een ernstigere verstopping. Het is een veel gehoorde zegswijze: hoe groter de verstopping, hoe onaangenamer de geur. Ziet u dat het water niet meer soepel wegloopt of dat er een laagje water in de badkuip achterblijft? Aarzel dan niet en neem contact op met onze specialisten uit Rotterdam.

Regioriool.nl

Oorzaken verstopt bad

De meest voorkomende redenen voor een verstopte badafvoer zijn:

  • Haar
  • Badolie
  • Badschuim/Zeep
  • Shampoo
  • Crèmespoeling
Ontstoppen

Zelf oplossen?

Verschillende doe-het-zelf technieken kunnen worden toegepast voor het ontstoppen van uw bad. Een effectieve methode is het vullen van het bad met heet water, gemengd met een kleine hoeveelheid soda. Gebruik vervolgens een ontstopper om dit mengsel door de afvoer te duwen, wat kleine verstoppingen kan losmaken. Mocht dit niet succesvol zijn, is het aan te raden het niet te herhalen, aangezien dit de afvoer kan beschadigen. In zo’n geval is het verstandig om de expertise van Regioriool.nl in te schakelen.

Riolering

Professionele Hulp

Heeft u te maken met een verstopt bad of bevindt u zich in een andere urgente situatie? Wij staan klaar om u bij te staan in elke noodsituatie. Met onze geavanceerde apparatuur zijn wij in staat om problemen snel te identificeren en direct op te lossen.

Voorkomen is beter dan ontstoppen!

Natuurlijk is het beter om een verstopping in uw bad te voorkomen dan deze te moeten verhelpen. Neem daarom direct contact op met onze specialisten voor een preventieve inspectie. Zo kunt u ernstigere schade en hogere kosten vermijden. Wij adviseren u graag en bieden altijd vrijblijvend advies om toekomstige rioleringsproblemen te voorkomen. Aarzel niet om meteen contact op te nemen met onze vakmensen.

Bad verstopt in Rotterdam?

Merkt u dat het water in het bad niet meer helemaal wegloopt? Of is er een onprettige geur merkbaar in de badkamer? Dit zijn typische tekenen van een verstopt bad. Neem meteen contact op met Regioriool.nl om te voorkomen dat de verstopping verergert.

Hoe kan u een verstopping in het bad voorkomen in Hardinxveld?

Verstoppingen in het bad zijn uiteraard enorm vervelend. Het bad kan niet meer gebruikt worden en er hangt waarschijnlijk een vervelende lucht in de badkamer. Deze situatie wilt u natuurlijk graag voorkomen. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet, zodat u verstoppingen in het bad in Rotterdam kan voorkomen.

1. Het afvoerputje

Afvoerputjes met grote gaten kunnen veel vuil doorlaten, dat is natuurlijk niet wat u wilt. Bij de meeste ligbaden is het mogelijk om een afvoerzeefje te kopen. Deze kunt u boven het afvoerputje leggen. Dit zeefje houd vuil en haren tegen, waardoor de kans op verstoppingen aanzienlijk kleiner wordt. Moet u nog een bad laten aanleggen? Kies dan voor een afvoerputje met kleine gaten. Zo maakt u de kans al flink kleiner dat uw nieuwe bad verstopt raakt.

2. Bad schoonmaken

Nadat u in bad bent geweest kan er veel vuil in het bad blijven hangen. Dit vuil kan bijvoorbeeld shampoo, haren, zeep of stukjes die van het speelgoed afgebroken zijn. Al deze dingen kunnen in uw afvoer terecht komen. Als u dit wilt voorkomen is het belangrijk dat u uw bad regelmatig schoonmaakt. Zo haalt u de vuile deeltjes uit het bad en kunnen ze niet meer in de afvoer terecht komen. Als u het bad gaat schoonmaken vergeet dan niet het afvoerputje. Aan het afvoerputje kunnen veel haren en andere zeepresten blijven hangen. Door deze goed schoon te maken voorkomt u dat dit vuil in de afvoer van het bad terecht komt.

3. Preventief reinigen

Als u uw afvoer preventief wilt reinigen dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Spoel de afvoer van uw bad dan door met heet water. Als u een sterker middel wilt dan kan u heet water combineren met soda. Soda kan hardnekkiger vuil weghalen. Wij raden dit aan om minstens één keer per maand te doen. Zo houdt u uw afvoer preventief schoon en is de kans op verstoppingen in de toekomst kleiner.

4. Chemische ontstoppers

Misschien ziet u wel eens reclames van chemische ontstoppers? Echter veroorzaakt dit vaak meer schade dan dat het oplost. De chemische ontstoppers tasten vaak de afvoer aan, waardoor de verstoppingsproblemen erger kunnen worden.
Is er ondanks alle voorzorgmaatregelen toch een verstopping in de afvoer van uw bad ontstaan? Dan is dit uiteraard enorm vervelend. Vaak is door de ligging van de afvoeren bij een bad het zelf ontstoppen van een bad erg lastig. Daarom raden wij aan contact op te nemen met een expert. Wij van Regioriool.nl helpen u graag met het ontstoppen van uw bad. Aarzel niet en neem contact op met onze experts uit Rotterdam.

Rioolontstopping

Een greep uit onze diensten in Rotterdam

Ervaart u problemen met een verstopt bad? Het aanpakken van een verstopping is vaak een uitdagende taak. Ons team staat klaar om u te helpen bij het verhelpen van uw verstoppingsproblemen. Hieronder vindt u een overzicht van de diverse diensten die wij in Rotterdam bieden. Bent u benieuwd naar onze dienstverlening? Aarzel niet om ons te bellen! Wij maken graag een afspraak om bij u langs te komen.

Riool verstopt in Rotterdam? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Afvoer ontstoppen Rotterdam

Afvoer verstopt in Rotterdam? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Toilet verstopt in Rotterdam? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Veel gestelde vragen bad ontstoppen Rotterdam

Hieronder hebben wij voor u een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust én geheel vrijblijvend contact op met onze experts.

Bij een verstopping in het bad raden wij vaak aan om gelijk een expert in te schakelen. Een bad zelf ontstoppen kan namelijk erg lastig zijn. Dit heeft te maken met de ligging van de afvoeren bij het bad. Wilt u het toch zelf proberen? Dat kan dat natuurlijk ook. Maar lukt het ontstoppen dan niet? Ga dan niet te lang door met de poging tot het ontstoppen van het bad. Als u namelijk te lang door gaat kan er meer schade ontstaan. De verstandigste optie is om dan een professionele loodgieter in te schakelen.

De kosten voor het ontstoppen van een bad zijn afhankelijk van de ernst en de grootte van de verstopping. Hoe erger de verstopping hoe meer tijd het vaak kost om het bad te ontstoppen. Bij Regioriool.nl kunt u altijd rekenen op voordelige voorrijkosten.

U kunt dit zeker zelf proberen, wel maakt de ligging van de afvoer bij een bad het ingewikkelder dan de andere sanitaire voorzieningen. U kunt het proberen met een plopper, of heet water en soda. Mocht dit niet lukken? Schakel dan een specialist uit Rotterdam in. Als u namelijk te lang zelf doorgaat kan er ergere schade ontstaan.

Een verstopping in het bad ontstaat voornamelijk door haren en zeepresten die in de afvoer terecht zijn gekomen. Deze zijn in de afvoer blijven hangen en hebben uiteindelijk een verstopping veroorzaakt.

Regelmatig het bad schoonmaken en het afvoerputje legen kan er voor zorgen dat uw bad minder snel verstopt raakt. Een afvoerputje met kleine gaten is ook altijd aan te raden, omdat er dan minder restjes door kunnen lopen in de afvoer van het bad. Daarnaast kunt u uiteraard de afvoer van uw bad preventief laten reinigen.

Contact opnemen?

Onze expertise ligt in het ontstoppen van baden. Wij streven ernaar om altijd snel, deskundig en betrouwbaar te werk te gaan in onze dienstverlening.

Bad ontstoppen Rotterdam