Gootsteen ontstoppen Dordrecht

Schakel ons in en profiteer van voordelige voorrijkosten. Dit geldt voor alle ontstoppingswerkzaamheden in huis in Dordrecht. Neem contact op voor een vrijblijvende prijsindicatie.

Gootsteen ontstoppen in Dordrecht

Het is niet ongewoon dat een gootsteen verstopt raakt door etensresten, zeep en andere materialen. We hebben zelfs een keer een spijker gevonden tijdens een ontstoppingsklus. Bij verstoppingen demonteren wij de afvoer en zorgen wij voor een grondige reiniging van de gootsteen. Onze service in Dordrecht is 24/7 beschikbaar, het hele jaar door. We begrijpen de ongemakken van een verstopte gootsteen. Neem gerust contact op via telefoon, contactformulier of WhatsApp. Of vraag direct een offerte aan via ons formulier. Onze monteurs uit Dordrecht staan klaar om te helpen.

Snel hulp nodig in Dordrecht?

Is uw gootsteen verstopt en heeft u met spoed hulp nodig? Bel ons direct! We zijn 24/7 bereikbaar in de regio Dordrecht.

Verstopte gootsteen in Dordrecht

Is uw gootsteen verstopt? Als water in uw gootsteen blijft staan of er een nare geur in uw keuken is, wijst dit vaak op een verstopping. De oorzaken kunnen variëren: te veel etensresten, ongewenste voorwerpen, kalkophoping of leiding problemen. Probeer eerst zelf het probleem op te lossen, maar forceer niets om verdere complicaties te voorkomen. Mocht het niet lukken, roep dan de expertise in van Regioriool.nl uit Dordrecht. Onze deskundige monteurs ontstoppen en reinigen uw gootsteen grondig. Indien nodig verrichten we ook reparaties, altijd met kwaliteitsmaterialen.

ontstoppen-met-ploppers

Ontstoppen met plopper

Plaats de plopper over de gootsteenafvoer. Beweeg de plopper op en neer om een vacuüm te creëren waardoor de blokkade kan loskomen. Na deze handeling, giet kokend water in de gootsteen om te controleren of de verstopping weg is.

Ontstoppen

Zwanenhals losmaken

Plaats als eerst een emmer onder de zwanenhals en draai de ring los. Laat vervolgens het water uit de wasbak lopen. Verwijder al het vuil uit beide delen van de buis en spoel de buis schoon met heet water. Zorg ervoor dat u de anti-lek ring goed aandraait als u klaar bent. Hiermee voorkomt u een lekkage in uw keukenkastje.

Riolering

Soda en azijn

Vaak kan soda en azijn helpen met het ontstoppen van een gootsteen. Spoel de gootsteen door met een handje vol soda en een flinke slok heet water. Giet een beetje azijn door de gootsteen, het kan zijn dat het hierdoor flink gaat bruisen. Heeft u dit allemaal gedaan? Spoel dan nog wat water door de afvoer om het mengsel weg te spoelen.

Gootsteen ontstoppen, reinigen of repareren in Dordrecht

Onze specialisten uit Dordrecht staan dag en nacht voor u klaar om uw gootsteen te ontstoppen. In een noodsituatie? Onze monteurs zijn snel ter plaatse om efficiënt uw probleem aan te pakken. We zijn altijd uitgerust met geavanceerde apparatuur en kwaliteitsmaterialen. Door jarenlange ervaring beschikken we over een bewezen strategie voor het adresseren van uw problemen. Geen klus is voor ons te groot. Onze voertuigen zijn altijd voorzien van de noodzakelijke gereedschappen en materialen om direct herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Gootsteen ontstoppen in Dordrecht?

Heeft uw gootsteen moeite met leeglopen? Of merkt u een vervelende lucht in de kamer? Dit wijst vaak op een verstopping. Schakel tijdig de specialisten van Regioriool.nl uit Dordrecht in om grotere problemen te vermijden.

Hoe voorkomt u een verstopping in de gootsteen in Dordrecht?

Het hebben van een verstopping in uw gootsteen in Dordrecht is uiteraard enorm vervelend. Daarom hebben wij een stappenplan voor u opgesteld hoe u dit kan voorkomen.

1. Geen etensresten doorspoelen

De eerste stap voor het voorkomen van verstoppingen heeft te maken met etensresten. Heel veel mensen spoelen eten door hun gootsteen. Hoe gemakkelijk dat ook is kan dit veel schade aan brengen. Door etensresten door de gootsteen te spoelen kunnen er namelijk verstoppingen ontstaan. Gooi voortaan uw etensresten in de prullenbak.

2. Afvoerzeef

Plaats boven de afvoer van uw gootsteen een afvoerzeef. Een afvoerzeef houdt vuil, zeepresten en toch nog wat eventuele etensresten tegen. Door zo’n zeef verkleint u de kans op verstoppingen in uw afvoer. Maak deze zeefjes ook regelmatig schoon. Zo voorkomt u dat de ophoping aan resten uit de zeef niet per ongeluk in de afvoer terecht komen.

3. Preventief schoonmaken

U kunt uw afvoer preventief schoonmaken met heet water en soda. Dit zorgt ervoor dat uw afvoer volledig gereinigd wordt. Dit doet u door heet water door uw afvoer te gieten. Het water neemt vuil mee en zorgt ervoor dat het niet blijft hangen aan de randen van de afvoer. Als u uw afvoer wat sterker wilt reinigen combineer dit dan met soda. Soda is een heftiger middel wat hardnekkiger vuil uit uw afvoer kan doorspoelen. Het is aan te raden om dit minstens één keer per maand te doen.

4. Vermijd chemische ontstoppers

Merkt u dat uw gootsteen toch verstopt begint te raken? Gebruik dan geen chemische ontstoppers. Door het gebruik van chemische ontstoppers kan de verstopping namelijk erger worden. Ook voor het schoonhouden van uw afvoer raden wij deze sterk af. Ze doen vaak meer kwaad dan dat ze uw afvoer schoonhouden.
Het kan natuurlijk voorkomen dat uw gootsteen alsnog verstopt raakt. Dit is uiteraard enorm vervelend. Het is dan verstandig om een professioneel ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Zo voorkomt u ergere problemen en is het in één keer correct opgelost. Neem contact op met de experts van Regioriool.nl uit Dordrecht als uw gootsteen verstopt is geraakt!

Rioolontstopping

Gootsteen verstopt? Dit zijn onze andere diensten in Dordrecht

Naast het vrijmaken van verstopte gootstenen, hebben wij in Dordrecht ook een reeks andere diensten. Onze expertise omvat ook afvoeren, diepliggende blokkades en rioolreparaties. Bij ons bent u verzekerd van deskundige hulp voor al uw afvoerproblemen.

Riool verstopt in Dordrecht? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Afvoer verstopt in Dordrecht? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Toilet verstopt  in Dordrecht? Bel ons snel. Wij lossen het direct en snel op.

Veel gestelde vragen gootsteen ontstoppen Dordrecht

Hieronder hebben wij voor u een aantal veel gestelde vragen op een rijtje gezet. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust én geheel vrijblijvend contact op met onze experts.

Wilt u uw gootsteen zelf ontstoppen of wilt u het gelijk door een expert laten doen? Beide opties zijn mogelijk. Zelf kunt u uw gootsteen proberen te ontstoppen met een plopper. Als dit niet werkt kunt u het ook nog proberen met het doorspoelen van de afvoer met heet water en een scheut soda. Is uw gootsteen hierna nog steeds verstopt? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een ernstige verstopping. Ga dan niet door met het proberen te ontstoppen van uw gootsteen. U kunt dan namelijk meer schade aanbrengen. Ons advies is om dan een expert in te schakelen. Een expert beschikt over de juiste kennis en materialen voor het ontstoppen van uw gootsteen. Daardoor weet u meteen zeker dat het in één keer goed gebeurt.

Als u uw gootsteen laat ontstoppen door een expert is er helaas geen standaard prijskaartje aan te hangen. Elke loodgieter rekent andere prijzen en elke verstopping is anders. Als u door ons het bad laat ontstoppen kunt u altijd rekenen op voordelige tarieven. Voor een volledige prijsindicatie kunt u het beste contact met ons opnemen.

Een verstopte gootsteen in Dordrecht ontstaat meestal door etensresten, zeepresten en overige materialen die in de afvoer van de gootsteen terecht zijn gekomen. Deze resten kunnen voor een ophoping in de afvoer zorgen, waardoor uiteindelijk de afvoer verstopt raakt.
Kenmerken van een verstopte gootsteen zijn een vervelende rioollucht, water wat niet meer goed wegloopt of een overstroomde gootsteen.
Dat kan zeker, Regioriool is 24 uur per dag bereikbaar voor alle ontstoppingswerkzaamheden in Dordrecht.

Contact opnemen?

Jarenlange ervaring in het ontstoppen van gootstenen kenmerkt ons werk in Dordrecht. Wij streven consistent naar snelle, deskundige en betrouwbare dienstverlening.

Gootsteen ontstoppen Dordrecht