Gootsteen verstopt

Oktober! De tijd van lange zomeravonden lekker buiten barbecueën is weer voorbij. Nu gaan we in de keuken aan de slag met stamppot en erwtensoep. En dan is het natuurlijk erg lastig als de gootsteen niet goed doorloopt of zelfs helemaal verstopt raakt met vet en etensresten.

Plopper of Regio Riool?

Al eens zelf geprobeerd een ernstig verstopte gootsteen te ontstoppen met zo’n ouderwetse plopper? Leuk hoor, maar het lukt vaak niet. Agressieve onstoppingsmiddelen dan, met het risico van schade aan de afvoer? Nee, voor grondig ontstoppen kunt u beter bij Regio Riool aankloppen.

De gekste dingen

Soms zit er niets anders op dan de sifon (de ‘zwanenhals’ onder de gootsteen) te demonteren en goed schoon te maken. En daar treffen wij de gekste dingen in aan, zoals een paar spijkers die klem zaten en als vangnet dienden voor doorgespoeld afval. Dus als ú alvast het kastje onder de gootsteen leegmaakt, dan klaren wíj de ontstoppingsklus: vakkundig, snel en netjes!

Tip

Plaats altijd een roosterje of zeefje in het putje van de gootsteen en spoel geen vet door. Door koud vet klontert het afval sneller samen en BINGO: verstopt!