Regenpijp verstopt

De R zit weer in de maand. Het wordt herfst en de bladeren beginnen al te vallen, zeker als de wind flink opsteekt. En dan kan het zomaar gebeuren dat de dakgoot vol zit met blad en takjes. Die rommel spoelt dan de regenpijp in en HOP: regenpijp verstopt of zelfs het riool verstopt.

Zelf ontstoppen?

Wij kennen verhalen van klanten die zelf met de verstopte regenpijp aan de slag gingen. Dat was helemaal niet grappig. Urenlang ploeteren met tuinslang en goedkope ontstoppingsveer. Wij zeggen: bespaar u de moeite. Met het juiste materieel hebben wij die klus zo geklaard.

Camera brengt uitkomst

Maar we maken ook mee dat het zelfs ons niet lukt. Dan gaan we met de camera de pijp in. Er kan zomaar een brok puin in zitten waar rommel achter blijft hangen. Zo kun je wel aan de gang blijven met ontstoppen. Demonteren en het obstakel verwijderen is dan de enige oplossing. En gelukkig zijn wij daar goed in!

Tip

Plaats bladvangers in de regenpijpen. En laat ons de dakgoten schoonmaken als u het zelf niet kunt of gewoon geen zin hebt in zo’n kliederige klus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *