Toilet verstopt

We kunnen er niet omheen. We móéten een keer schrijven over verstopte wc’s. Dan kan je een brandschone toiletpot hebben, maar de verstopping zit altijd verderop. Het toilet loopt niet door of stroomt over. En wat in de pot staat of op de vloer ligt, is géén schoon water, netjes gezegd.

Acuut probleem

Een verstopte wc, daar begin je als doe-het-zelver liever niet aan. Maar het is wél een acuut probleem, want de wc is onbruikbaar, om maar niet te spreken van viezigheid en stank. Je belt dus Regio Riool. En daar komen wij dan, met toeters en bellen en alle materieel en ervaring die je zelf niet in huis hebt. Ga maar even op de bank zitten, meneer/mevrouw. Het komt in orde.

Even doorpakken

Dan gaan we aan de slag. Meestal moeten we het rigoureus aanpakken: de toiletpot eraf (dat zag je jezelf toch niet doen) en met de machine de afvoer in om grondig te ontstoppen. Als we zeker weten dat de verstopping verholpen is, monteren we de pot weer op zijn plaats en maken we de boel netjes schoon. Kom maar even kijken, meneer/mevrouw. Alles weer oké. Eitje!

Tip

Spoel alleen dingen door die in het toilet thuishoren. Raakt de wc opnieuw verstopt? Laat ons dan het riool inspecteren, want daar kan van alles misgaan. Wordt vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *