Allemaal beestjes

Zo, nu gaan we het over rioolvliegjes hebben. Je leest het goed: rioolvliegjes. Vliegjes die uit het riool komen, bah! Als je er niks aan doet, zitten ze uiteindelijk overal. Mooie beestjes hoor, maar toch liever niet in huis. En ze stéken. Vliegjes die steken? Tja, eigenlijk zijn het mugjes.

Waar komen ze vandaan?

Meestal zit de oorzaak van een rioolvliegjesplaag in een (deels) verstopte afvoer of in het riool. Dat zijn favoriete broedplaatsen. Zo kan één vliegje 200 eitjes per dag leggen en die komen na 2 dagen uit. BINGO! Maar ook lekkage in de kruipruimte of stilstaand water buiten (in beerput, afvoerputjes of dakgoot) geven rioolvliegjes de kans zich wonderbaarlijk te vermenigvuldigen.

En wat doen we eraan?

Bestrijden heeft weinig zin als je het probleem niet bij de wortel aanpakt. En dat is toch de opeenhoping van rottend afval en prut waar ze zo graag in broeden. Wij sporen de verstopping op en maken de afvoer of het riool weer helemaal open. Voordeeltje: bestrijden is dan vaak niet meer nodig. Zonder broedplaatsen verdwijnen de rioolvliegjes als sneeuw voor de lentezon.

Tip

Nog nooit last gehad van rioolvliegjes? Houen zo! Verwijder stinkende prut uit afvoeren, putjes en dakgoten. Of laat dat vieze klusje aan ons over. Wij draaien onze hand er niet voor om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *