Riolering verstopt

Met de riolering kan van alles misgaan, zoals we al zeiden, zeker als hij al oud is. En dan zit je met de gebakken peren, want de wc kan niet doorgetrokken worden en in het ergste geval lopen ook de gootsteen en de douche niet meer door of blijft het bad vol water staan. KAK!!!

Het kan meevallen

Wij zeggen dus nu al: overkomt dit jou, bel ons! Met een beetje geluk zit er een ‘alien’ in het riool die de verstopping veroorzaakt. Ontstoppen met de veer (niet zo’n huis-tuin-en-keuken-veer, een échte) wil dan meestal wel helpen. Lukt dat niet, dan doen we een camera-inspectie om de boosdoener op te sporen. Zo hebben we weleens een wijnfles uit de riolering gepeuterd.

Het kan tegenvallen

Dan spot de camera bijvoorbeeld een kluwen boomwortels die door een scheur in de rioolbuis naar binnen groeien. Fijn voor de boom, minder voor de klant. Achter die wortels blijft van alles hangen. Of de riolering is verzakt en de boel loopt terug in plaats van áf naar de straat. Nog erger: de verzakte rioolbuis is gebroken. Dan helpt alleen repareren (als dat kan) of vervangen.

Tip

Nieuwe riolering of de oude vervangen? Laat het over aan de vakman. Wij weten precies wat we moeten doen om scheuren en verzakken (met alle nare gevolgen van dien) te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *