Torenhoge rekening …

Het zal je maar overkomen. Je toilet of gootsteen is ernstig verstopt en je googelt snel een loodgieter. En die komt ook snel. Je hebt er geen verstand van en gaat ervan uit dat de afvoer vakkundig ontstopt wordt. Dat de rekening uiteindelijk torenhoog is, dat is wel even slikken!

… en nog steeds verstopt

Wat je niet wist, is dat de website die je vond nagemaakt is van een bonafide bedrijf en dat de zogenaamde ‘loodgieter’ een oplichter is. Daar kom je pas achter als je gootsteen of toilet nog steeds verstopt blijkt te zijn, maar dan is de auto (zonder bedrijfslogo) al weg. En naar je geld kun je fluiten. Je had immers voor de kosten getekend en meteen even afrekenen, graag.

Geef oplichters geen kans

Elk serieus ontstoppingsbedrijf heeft een auto met logo en telefoonnummer: check! Oplichters rekenen vooral te hoge prijzen per meter voor het ontstoppen en tellen vaak te veel meters (zo ongeveer tot bij de overburen binnen). Ga niet van tevoren akkoord met een (te) hoge rekening en betaal in ieder geval niet voordat je gecontroleerd hebt of de verstopping verholpen is.

Tip

Tja, daar kunnen we kort over zijn voor wie dit toch al leest: ga niet googelen, maar bel Regio Riool. Wij zijn alles wat een oplichter NIET is: betrouwbaar, vakkundig en niet te duur!